Dr. Sandra - ŠAMPÓN s lopúchovým extraktom 200ml

€9,50

Nový šampón z rady Doktorka Sandra s 6% extraktom lopúcha, pantenolom a mentolom  je špeciálne vyvinutý tak, aby efektívne očistil pokožku hlavy a dôkladne umyl vlasy. Prípravok upokojuje a zlepšuje celkovú kondíciu vlasov a pokožky. Vlasom dodá objem, pružnosť, jemnosť a lesk. Ak máte vlasy pri korienkoch mastné a konce presušené je to ideálna voľba pre Vás. Po umytí budete mať pocit absolútne čistej pokožky hlavy.

Návod na použitie:

Naneste malé množstvo šampónu na mokré vlasy. Vmasírujte a nechajte napeniť. Potom dôkladne opláchnite. V prípade potreby zopakujte. Na denné používanie. Dermatologicky testované. Skladovať pri 15 – 25 °C. Chrániť pred priamym slnečným žiarením, sálavým teplom a výkyvmi teplôt.

Zloženie:

Aqua – voda Voda je najvýznamnejšie rozpúšťadlo hydrofilných kozmetických látok. Má dobré čistiace schopnosti, ktoré sa zlepšujú prídavkom liehu a čistiacich tenzidov. Je nosičom účinných látok v kozmetickom výrobku. Vzhľadom k tomu, že obyčajná pitná voda obsahuje značné množstvo solí, najmä vápenatých, horečnatých a železitých, je jej použitie v kozmetike nevhodné. Pre výrobu kozmetických výrobkov sa používa len voda hygienicky nazávadná a špeciálne upravená. Najčastejšie sa používa voda destilovaná, demineralizovaná alebo čistená obrátenou osmózou. Sodium Laureth Sulfate – laurylétersulfát sodný Laurylétersulfát sodný je povrchovo aktívna látka, čistiaca látka a penidlo. Ako čistiaca látka znižuje povrchové napätie medzi nečistotou rôzneho skupenstva a kvapalinou. Nečistotu obalí, vytrhne ju z čisteného povrchu (vlasu, pokožky) a odplaví do čistiaceho prostriedku. Ako peniaca látka znižuje medzipovrchové napätie na rozhraní kvapaliny a vzduchu. Umožňuje tým zadržať veľké množstvo malých bublín vzduchu v malom objeme kvapaliny. Odmasťuje vlasy a pokožku hlavy. Laurylétersulfát sodný sa vyrába z laurylsulfátu sodného, kde chemickou reakciou sú do molekuly pridané 1–4 móly etylénoxidu. V kozmetike sa využíva do šampónov, kúpeľových penivých prípravkov, holiacich a depilačných penách. Cocamidopropyl Betaine Cocamidopropyl betaine patrí medzi amfotérne tenzidy. Je to povrchovo aktívna látka vyrobená z kokosového oleja. Používa sa v prírodnej kozmetike a je považovaná za vhodnú pre všetky tipy pleti. Najčastejšie sa používa v šampónoch a vlasových kondicionéroch, pretože znižuje statickú elektrinu vlasov. Zosilňuje tvorbu peny a čistiaci účinok aniónových tenzidov na pokožku a vlasy, zmenšuje ich dráždivosť a sama je len málo dráždivá. K pokožke je šetrnejšia a nevysušuje ju. Cocamide DEA Cocamide DEA je povrchovo aktívna látka vyrobená z mastných kyselín kokosového oleja. Pomáha ďalším zložkám rozpustiť sa v rozpúšťadle, v ktorom nemôžu byť normálne rozpustené. Má tiež funkciu emulgátora, pomáha vzniku emulzií znížením povrchového napätia látok. Stabilizuje penu a zároveň zvyšuje peniacu schopnosť kozmetických výrobkov. Výrobky tiež zahusťuje a zvyšuje ich stálosť. Propylen Glycol – propylénglykol Propylénglykol je dvojsýtny hydrofilný alkohol. Viaže vodu na hydroxylových skupinách a tým zabraňuje vysýchaniu kozmetických výrobkov. Nazýva sa preto aj humektant. Okrem toho znižuje teplotu mrznutia vody v kozmetických výrobkoch. Jeho prídavkom voda mrzne pri nižšej teplote ako 0 °C, čo má časté využitie v športovej kozmetike, či pri používaní kozmetiky v zimných mesiacoch. Vo výrobkoch pôsobí zmäkčovadlo – emolient. Má tiež antimikrobiálne účinky. Zlepšuje rozpustnosť mnohých kozmetických látok. Arctium Lappa Root – Lopúch väčší Lopúch väčší je dvojročná rastlina. Obsahuje množstvo prospešných látok, kvôli ktorým môžeme o ňom hovoriť ako o liečivej rastline. Patria sem proteíny, inulín, polysacharidy, silice, glykosid arkciín, horčíny, bielkoviny, živice, kyselina palmitová a stearová, tuky, sulfáty a fosfáty vápnika, draslíka a horčíka. V kozmetike sa používa proti vypadávaniu vlasov a ako podporný prostriedok na ich rast. Je vhodný ako prevencia proti lupinám. Pomáha pri nadmernej tvorbe kožného mazu a celkovo pôsobí na prečistenie pokožky. Glycerin – glycerol Glycerol je hydrofilný alkohol, ktorého základom je trojsýtny alkohol (1,2,3-propántriol). Vo svojej štruktúre má tri hydroxylové skupiny, vďaka ktorým dobre viaže vodu. Pôsobí hydratačne a zlepšuje rozpustnosť mnohých kozmetických látok, čím im umožňuje rýchlejšiu vstrebateľnosť do pokožky. Tú svojím pôsobením zjemňuje, zvláčňuje a v nižších koncentráciách pomáha udržať jej vlastnú hydratáciu. Panthenol – D-pantenol Pantenol je provitamín (prekurzor) vitamínu B5. Pre kozmetické využitie je vhodnejší ako vitamínu B5 (kyselina pantoténová). Do pokožky sa lepšie vstrebáva ako kyselina pantoténová, ktorá potom z neho vzniká v koži oxidáciou. Účinný je iba jeden izomér a to D-forma (D-pantenol). Kozmetickými výrobkami s D-pantenolom je možné zmierniť mnohé problémy, ktoré sú spôsobené nedostatkom kyseliny pantoténovej v koži. Urýchľuje obnovu zárodočnej vrstvy pokožky, tvorbu epitelu pri poškodenom kožnom tkanive. Na pokožku má upokojujúce a regeneračné účinky. Blahodarne pôsobí aj na suché a poškodené vlasy. Diazolidinyl Urea – diazolidinyl urea Imidazolodonyl urea je konzervačná látka s účinkom na baktérie. Sodium Benzoate – benzoan sodný Benzoan sodný je konzervačná lýtka, sodná soľ kyseliny benzoovej, so širokou antimikrobiálnou účinnosťou pri pH 2–6. Je ľahko antimykotická, chráni pred hubami, plesňami a kvasinkami. Potassium Sorbate – sorban drasenlý Sorban draselný je konzervačná látka, draselná soľ kyseliny sorbovej. Zabraňuje rastu nežiaducich mikroorgamizmov, najmä kvasiniek a húb. Menthol – mentol Mentol je chemicky terpénový alkohol. Je najvýznamnejšia zložka silice mäty piepornej a mäty kučeravej. Má veľmi príjemnú vôňu . Pôsobí chladivo, osviežujúco, upokojuje podráždenú pokožku, znižuje pocit svrbenia. Vo vyšších koncentráciách vyvoláva v koži pocit tepla. Používa sa preto v stimulačných a hrejivých kozmetických výrobkoch. Polysorbate 80 Polysorbat 80 je povrchovo aktívna látka, ktorá pomáha ďalším zložkám rozpustiť sa v rozpúšťadle, v ktorom nemôžu byť normálne rozpustené. Má tiež funkciu emulgátora, pomáha vzniku emulzií znížením povrchového napätia látok. Vyrobený je zo sorbitolu a kyseliny olejovej. Na pokožku pôsobí upokojujúco. Má jemné adstringentné (sťahujúce) účinky. Hydrolized Keratin – hydrolyzovaný keratín Keratín je zložkou nášho tela. Je to vo vode nerozpustná elastická bielkovina obsahujúca síru. Jeho tri rôzne formy tvoria povrch pokožky, vlasov a nechtov. Povrch kože tvorí tzv. mäkký pokožkový keratín. Okrem neho máme stredne tvrdý vlasový keratín a tvrdý nechtový keratín. Ich úlohou je ochrana vnútorných vrstiev vlasu či nechtu pred rôznymi škodlivinami. Tvrdosť jednotlivých druhov keratínu závisí od zastúpenia jednotlivých aminokyselín (najmä cysteínu). Na zosilnenie štruktúry a vyplnenie poškodených miest povrchu vlasu sa do moderných kozmetických výrobkov pridáva hydrolyzovaný keratín. Získava sa hydrolýzou ovčej vlny. Používa sa na intenzívnu regeneráciu poškodených vlasov a k vyhladeniu poškodené štruktúry vlasového vlákna. Má zjemňujúci, hydratačný a vyhladzujúci účinok. Pôsobí tiež ako adstringentná (sťahujúca) látka a látka na zlepšenie kondície pokožky a vlasov. Parfum – parfém Použitá vonná kompozícia, ktorá sa vo výrobkoch používa na zlepšenie spotrebiteľskej atraktivity. Linalool – linalol Linalol je vonná látka, ktorá sa nachádza v použitom parféme a u spotrebiteľov citlivých na vône môže spôsobovať kontaktnú alergiu. Z legislatívneho hľadiska musí byť uvedená v zozname zložiek.   Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Propylene Glycol (and) Arctium Lappa Root, Glycerin, Panthenol, Diazolidinyl Urea, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Menthol, Polysorbate 80, Hydrolized Keratin, Parfum, Linalool

Typ vlasov: Šampón je určený pre všetky typy vlasov.

SLOVENSKO

  • Zásielkovňa - 1,99 EUR
  • Objednávky do 38,99 EUR, GLS kuriér= 3,99 EUR
  • Objednávky od 39 do 69,99 EUR, GLS kuriér = 3,99 EUR
  • Objednávky nad 70 EUR - 3,99 EUR
  • Osobné vyzdvihnutie v obchode v Auparku Bratislava - 0,99 EUR (možná len platba kartou vopred na eshope | rezervácia tovaru v obchode na max. 3 dni, potom sa objednávka stornuje | Adresa obchodu: Pop Up Store (1. poschodie oproti H&M), Einsteinova 18, 851 01 Bratislava.

 

    ČESKÁ REPUBLIKA

    • Objednávky do 40 EUR, doručenie = 3,99 EUR
    • Objednávky od 40,01 do 89.99 EUR, doručenie = 3,99 EUR
    • Objednávky od 90 EUR - 3,99 EUR

     

      OSTATNÉ KRAJINY

      • Rakúsko 7 EUR
      • Veľká Británia 12 EUR
      • ostatné krajiny cena na vyžiadanie - napíšte nám správu a vyzistíme cenu u kuriéra

      Každý deň o 12:00 uzatvárame objednávky. Ak ste objednali do tejto hodiny, kuriér Vám zásielku prinesie v nasledujúci pracovný deň. Ak objednáte po 12:00, balík Vám budeme odosielať až v nasledujúci pracovný deň a o ďalších 24 hodín Vám ho bude doručovať kuriér.

       Doručujeme prostredníctvom služby e-kuriér (v spolupráci s GLS Slovensko)

      Pop Up Store
      Aupark Shopping Center
      1. poschodie oproti H&M
      Einsteinova 18
      851 01 Bratislava (Petržalka)
      tel: 0919 177 364 - Barbora | 0907 211 662 - Paťo
      Otváracie hodiny:
      Pondelok - Piatok: 10:00 - 21:00
      Sobota - Nedeľa: 09:00 - 21:00

      Mohlo by sa Vám páčiť

      Naposledy videné