Dr. Sandra - Telové mlieko s hydratačným účinkom 200ml

€11

Hydratačné telové mlieko s obsahom avokádového oleja  je určené na hydratáciu a revitalizáciu pokožky celého tela. Pokožka je pružnejšia, vláčna, bez pocitu mastnoty. Vďaka urey je pokožka jemná a mäkká. Vitamín E omladzuje pokožku, rovnako regeneruje vysušenú a podráždenú kožu. Aj mastná pokožka sa môže niekedy prejavovať ako suchá, hlavne vtedy, ak nie je dostatočne hydratovaná. Po nanesení sa okamžite vstrebáva do pokožky a nezanecháva mastný film, takže ihneď po nakrémovaní sa môžete obliecť. Pre túto vlastnosť ho obľubujú aj muži. Neobsahuje parfum.

Návod na použitie:

Aplikujte po každom kúpeli/ sprchovaní na pokožku. Po otvorení sa odporúča skladovať pri teplote 15°-25°. Chrániť prípravok pred priamym slnečným žiarením, sálavým teplom a výkyvmi teplôt. Uchovávať mimo dosahu detí.

Zloženie:

Aqua – voda Voda je najvýznamnejšie rozpúšťadlo hydrofilných kozmetických látok. Má dobré čistiace schopnosti, ktoré sa zlepšujú prídavkom liehu a čistiacich tenzidov. Je nosičom účinných látok v kozmetickom výrobku. Vzhľadom k tomu, že obyčajná pitná voda obsahuje značné množstvo solí, najmä vápenatých, horečnatých a železitých, je jej použitie v kozmetike nevhodné. Pre výrobu kozmetických výrobkov sa používa len voda hygienicky nezávadná a špeciálne upravená. Najčastejšie sa používa voda destilovaná, demineralizovaná alebo čistená obrátenou osmózou. Isopropylmyristate – izopropylmyristát Izopropylmyristát je funkčná látka, ktorá zlepšuje vlastnosti výrobku bezprostredne pri aplikácii alebo aj počas dlhšieho pôsobenia. Významne ovplyvňuje okamžité prejavy kozmetického výrobku – ľahšie sa rozotiera, je vláčna a nevysychá. Chemicky je izopropylmyristát ester izopropanolu a mastnej kyseliny. Radíme ho medzi emolienty (lat. emolio – zmäkčiť) – zlepšuje roztierateľnosť výrobku a zmäkčuje ho. Zlepšuje prestup účinných látok do kože. Oxidačne je stály, nekazí sa a na pokožke zanecháva príjemný pocit. Glycerin – glycerol Glycerol je hydrofilný alkohol, ktorého základom je trojsýtny alkohol (1,2,3-propántriol). Vo svojej štruktúre má tri hydroxylové skupiny, vďaka ktorým dobre viaže vodu. Pôsobí hydratačne a zlepšuje rozpustnosť mnohých kozmetických látok, čím im umožňuje rýchlejšiu vstrebateľnosť do pokožky. Tú svojim pôsobením zjemňuje, zvláčňuje a v nižších koncentráciách pomáha udržať jej vlastnú hydratáciu. Paraffinum Liquidum – vazelínový olej Vazelínový olej, tekutý parafín, nazývaný aj minerálny alebo parafínový olej je bezfarebná kvapalina, zmes dlhoreťazcových nasýtených uhľovodíkov. Pre kozmetické a farmaceutické účely sa používajú parafinické uhľovodíky vysokej čistoty bez prímesi cyklických uhľovodíkov. Vazelínový olej zlepšuje kĺzavosť výrobku. Na pokožke sa výborne rozotiera a je nedráždivý. Má výbornú oxidačnú stabilitu, nepodlieha kazeniu, nežltne. Povrch pokožky zmäkčuje a zvláčňuje. Polyglyceryl- 3Methylglucose Distearate – Polyglyceryl- 3Methylglucose Distearate Polyglyceryl-3 methylglucose distearate je univerzálny PRF-free emulgátor – emulgátor na rastlinnej báze, ktorý vytvára stabilné emulzie. Svojim pôsobením znižuje medzipovrchové napätie na rozhraní dvoch navzájom nemiešateľných kvapalín, teda tukovej a vodnej fázy. Na pleť má zjemňujúce účinky a podporuje jej hydratáciu. Svojim zložením ho zaraďujeme k neiónovým tenzidom, ktoré sú málo dráždivé a dobre ich toleruje aj citlivá pokožka. Modifikuje viskozitu a zvyšuje stabilitu emulzií. Dobre sa znáša s ostatnými zložkami kozmetického výrobku a možno ho kombinovať so všetkými typmi tenzidov. Urea – močovina Močovina je vynikajúca hydratačná látka. Je unikátna tým, že je ľudskému telu vlastná. Tvorí súčasť potu a prirodzeného hydratačného faktoru kože, ktorý zadržuje vodu a spomaľuje jej vysychanie. Prirodzený hydratačný faktor kože je charakterizovaný komplexom močoviny, sodnej soli kyseliny pyrolidonkarboxylovej, kyseliny mliečnej, aminokyselín a monosacharidov. Močovina nie je alergizujúca a je vhodná pre dlhodobú starostlivosť aj o veľmi suchú kožu. Zvyšuje väzbu vody v bunkách pokožky. Pôsobí na osmotický tlak v bunkách, čím riadi obsah vody vo vnútri bunky a okolo bunky. Zlepšuje tiež prestup biologicky aktívnych látok do kože. Má mierne antiseptické a antimikrobiálne vlastnosti. Sunflower seed oil – slnečnicový olej Slnečnicový olej je mimoriadne výživný pre pokožku i vlasy. Stabilizuje sa prídavkom antioxidantu. Obsahuje 44–67 % esenciálnej kyseliny linolovej C18:2 (dvojnásobne nenasýtená ω-6 mastná kyselina, ktorú si organizmus človeka nie je schopný vytvoriť sám, potrebuje ju však pri rôznych procesoch látkovej výmeny) a 14–43 % kyseliny olejovej C18:1 (oxidačne pomerne stála, neesenciálna mononenasýtená ω-9 mastná kyselina, ktorá je významná z hľadiska premastenia a ochrany pokožky). Persea Gratissima (Avocado) Oil – avokádový olej Avokádový olej obsahuje vysoký obsah kyseliny olejovej C18:1 (70 %; oxidačne pomerne stála, neesenciálna mononenasýtená ω-9 mastná kyselina, ktorá je významná z hľadiska premastenia a ochrany pokožky). Obsahuje aj vzácne esenciálne mastné kyseliny: kyslinu linolovú C18:2 (12 %; dvojnásobne nenasýtená ω-6 mastná kyselina, ktorú si organizumus človeka nie je schopný vytvoriť sám, potrebuje ju však pri rôznych procesoch látkovej výmeny) a kyslinu alfa-linolénovú C18:3 (2 %). Vďaka vysokému obsahu antioxidačne pôsobiaceho vitamínu E je stabilný. Obashuje aj beta-karotén, fosfolipid lecitín a viaceré minerálne látky. Olej sa výborne vstrebáva, upokojuje svrbenie šupinatej a podráždenej pokožky, pôsobí protizápalovo, udržuje pokožku hebkú, vláčnu, jemnú, zmäkčuje stvrdnutú rohovinu. Tocopheryl Acetate – vitamín E Vitamín E, podobne ako vitamín A, patrí medzi lipofilné vitamíny rozpustné v tukoch, ktorých vstrebávanie do pokožky je lepšie ako u vitamínov rozpustných vo vode. Je jedným z najúčinnejších prírodných antioxidantov a látka dôležitá v procese premeny bielkovín. Chráni bunky a tkanivá pred poškodením a spomaľuje degeneráciu organizmu. Podporuje obnovu buniek. Spolu s ďalšími antioxidantami reguluje oxidačný stres organizmu, ktorého dôsledkom je vznik voľných radikálov. Jeho nevýhodou je nízka odolnosť voči teplu a kyslíku. V kozmetike sa preto v posledných rokoch používajú jeho stabilnejšie formy, a to najmä Tocopheryl Acetate. V kombinácií s vitamínmi A a C spomaľujú starnutie kože. Carbomer – karbopol Karbopol je hydrokoloid a gélotvorná látka. Karbopol predstavuje vysokomolekulárne zosieťovanie polymérov kyseliny akrylovej. To znamená, že v nízkych koncentráciách vytvára v rozpúšťadle priestorovú sieť. V nej sa zachytia jednotlivé zložky kozmetického výrobku, čím sa výrobok stabilizuje. Používa sa na zvýšenie viskozity a stabilizovanie kozmetických roztokov, emulzií, či niektorých suspenzií. Jeho prítomnosť v kozmetickom kréme sa prejaví ľahkým, dobre roztierateľným a spotrebiteľsky atraktívnym efektom na pokožke. Phenoxyetanol – 2-Fenoxyetanol 2-Fenoxyetanol je konzervant. V kozmetických výrobkoch bráni rozvoju mikroorganizmov. Ethylhexylglycerin – Ethylhexylglycerin Ethylhexylglycerin je derivát glycerínu. Používa sa predovšetkým ako podporná konzervačná látka. Znižuje povrchové napätie na bunkových stenách mikroorganizmov a tie potom rýchlejšie zanikajú. www.eur-lex.europa.eu Technické dokumentácie od dodávateľov kozmetických látok Hojerová, J., Škultétyová, K.. 2007. Materiály. Bratislava: SPN, 2007. ISBN 978-80-10-01261-9

Typ pleti: Pre všetky typy pokožky, ako aj suchá a dehydrovaná.

SLOVENSKO

  • Zásielkovňa - 1,99 EUR
  • Objednávky do 38,99 EUR, GLS kuriér= 3,99 EUR
  • Objednávky od 39 do 69,99 EUR, GLS kuriér = 3,99 EUR
  • Objednávky nad 70 EUR - 3,99 EUR
  • Osobné vyzdvihnutie v obchode v Auparku Bratislava - 0,99 EUR (možná len platba kartou vopred na eshope | rezervácia tovaru v obchode na max. 3 dni, potom sa objednávka stornuje | Adresa obchodu: Pop Up Store (1. poschodie oproti H&M), Einsteinova 18, 851 01 Bratislava.

 

    ČESKÁ REPUBLIKA

    • Objednávky do 40 EUR, doručenie = 3,99 EUR
    • Objednávky od 40,01 do 89.99 EUR, doručenie = 3,99 EUR
    • Objednávky od 90 EUR - 3,99 EUR

     

      OSTATNÉ KRAJINY

      • Rakúsko 7 EUR
      • Veľká Británia 12 EUR
      • ostatné krajiny cena na vyžiadanie - napíšte nám správu a vyzistíme cenu u kuriéra

      Každý deň o 12:00 uzatvárame objednávky. Ak ste objednali do tejto hodiny, kuriér Vám zásielku prinesie v nasledujúci pracovný deň. Ak objednáte po 12:00, balík Vám budeme odosielať až v nasledujúci pracovný deň a o ďalších 24 hodín Vám ho bude doručovať kuriér.

       Doručujeme prostredníctvom služby e-kuriér (v spolupráci s GLS Slovensko)

      Pop Up Store
      Aupark Shopping Center
      1. poschodie oproti H&M
      Einsteinova 18
      851 01 Bratislava (Petržalka)
      tel: 0919 177 364 - Barbora | 0907 211 662 - Paťo
      Otváracie hodiny:
      Pondelok - Piatok: 10:00 - 21:00
      Sobota - Nedeľa: 09:00 - 21:00

      Mohlo by sa Vám páčiť

      Naposledy videné